استاندارد SFBB (ایمنی مواد غذایی)
SFBBیک استاندارد ساده و فراگیر برای ایمنی و سلامت مواد غذایی است که در سال 2006 توسط آژانس استانداردهای غذایی انگلستان (FOOD STANDARDS AGENCY) طراحی و در سال 2010 ترجمه و گردآوری شده است.
استاندارد SFBB ویژه فست فودها، رستورانها، رستوران هتل ها، کترینگ ها، کافی شاپ ها، قنادی ها، مراکز تهیه غذا، تولیدکنندگان غذاهای آماده و توزیع کنندگان مواد غذایی می باشد.
این استاندارد نسبت به سایر استاندارد های ایمنی غذا که در اکثر مواقع با شرایط و امکانات واحد های کوچک صنفی تولیدو طبخ مواد غذایی تناسب ندارد، تفاوت ها ی بارز و قابل توجهی دارد ، ازجمله:
– ساده و برای همه با حداقل آموزش ها قابل فهم است .
– نیاز به پرداخت هزینه های سنگین برای اجرای شرایط بهداشتی ندارد یا به عبارتی دیگر حداقل شرایط را می پذیرد .
– سریع اجرا می شود و به سرعت قابل استفاده است .
– مدت زمان مشاوره و آموزش و اجرای آن بین 1 تا حداکثر 3 ماه است .
– نیازی به مستندسازی ، تایپ و تکثیر مدارک و فرم ها ندارد.
– قابلیت ممیزی و ارزیابی به صورت داخلی توسط مرجع اروپایی –SFBB انگلستان- را دارد .
– هزینه های مشاوره و صدور گواهینامه آن ، پایین و ناچیز است .
– این استاندارد قابلیت ثبت به صورت داخلی –Home Certification– دارد .
اصول این استاندارد چیست ؟
این استاندارد بر پایه اصول بسیار ساده و پایه ای ایمنی و بهداشت مواد غذایی طرح ریزی شده است . این اصول عبارتند از :
جلوگیری از آلودگی متقاطع Cross Contamination
تمیز و ضدعفونی کردن صحیح Cleaning
سرد کردن صحیح Chilling
پختن و گرم کردن صحیح Cooking
1 دیدگاه در “استاندارد SFBB (ایمنی مواد غذایی)”